ΠΡΟΦΙΛ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

avramidis

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής το 1995 σε ηλικία 14 ετών ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 20 ετών παίρνοντας το δίπλωμα βιολιού με «Άριστα» από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Τάξη Μ. Μιχαηλίδη). Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση Σύνθεσης τάξη Μ. Λαπιδάκη) όπου αποφοίτησε το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιολιού με τους Valery Oistrach, Irene Dragneva, Ελευθέριο Ζούλα, Σίμο Παπάνα, Αντώνη Σουσάμογλου, Δημήτρη Χανδράκη.

Είναι μέλος της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Ν.Σ.Ο.Θ) υπό την διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά, της Ελληνικής Καμεράτας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντινίδη , όπως επίσης και του String Ensemble “Nuevo”.

Έχει συμμετέχει στη Συμφωνική Ορχήστρας της Λάρισας, στην Camerata Aristoteles, στην Ορχήστρας ProMusica όπως επίσης και στην ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα του Α.Π.Θ αλλά και με άλλες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου ως σολίστ ή Tutti σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ, Τελλόγλειο, Βαφοπούλειο Πνευματικό Ιδρυμα, Ράδιο Θεσσαλονίκη), όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις κινηματογραφικής μουσικής όπως και σε μικρού μήκους ταινία με το οργανικό και φωνητικό σύνολο Ricercar .

Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος που διοργανώθηκε από την Skull of Yorick Productions με εμφανίσεις στην Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά.

Ως συνθέτης έχει παρουσιάσει έργα του στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Ίδρυμα, Τελλόγλειο, Τμήμα Μουσικών Σπουδων Α.Π.Θ.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΦωτοΑναστασιαδηςΟ Κωνσταντίνος Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987.  Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου το 2006 αποφοίτησε από την τάξη της Ζ.Ζλάτεβα με δίπλωμα βιολιού και βαθμό “Άριστα παμψηφεί” όπως και έπαινο για εξαιρετική ερμηνεία. Συνέχισε τις σπουδές του στο κρατικό πανεπιστήμιο του Τρόσσινγκεν στη Γερμανία, όπου το 2012, αποφοίτησε έχοντας πτυχίο με ειδίκευση βιολιού και μεταπτυχιακό βιολιού με ειδίκευση ορχήστρα/σύνολα, στις τάξεις των R.Yildiz και J.Rampf αντιστοίχως. Στα νεανικά του χρόνια, έλαβε το 3ό βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς στη μικρή κατηγορία, έλαβε μέρος στις συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης για νέους μουσικούς, ήταν εξάρχων στα Α΄ βιολιά της κρατικής ορχήστρας νέων, συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ορχηστρών μουσικής δωματίου ως μέλος των ορχηστρών, αλλά και σολιστ. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με Z.Bron, Γ.Δεμερτζή,Δ.Χανδράκη,  Σ.Παπάνα, Α.Σουσάμογλου. Υπήρξέ υπότροφος από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).  Έχει συμπράξει ως μέλος της ορχήστρας με την Suedwestdeutsche Philharmonie της Konstanz, ήταν 1ος επιλαχών αναπληρωτής στα βιολιά της κρατικής ορχήστρας Αθηνών το 2016 και συμπράττει με ποικίλα σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρες.


ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΡΕΦΤΙΤΣΗΣOrestis

Γεννηθηκε στην Θεσσαλονικη το 1980. Το 2004 πηρε το πτυχιο βιολας απο το Κ.Ω.Θ με την καθηγητρια Σειρά Χαρά. Το 2016 ολοκληρωσε τις σπουδες του και στο βιολι με τον βαθμο Άριστα στην ταξη του Καμπανταη Κωνσταντίνου στο δημοτικό ωδείο Νεάπολης- Συκεών. Ειναι πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας απο το Α.Π.Θ το ετος 2007. Απο το 2010 έως και σήμερα διατελεί καθηγητής στα Δημοτικά ωδεία Νεάπολης- Συκεών. Έχει δουλέψει επίσης ως καθηγητής βιόλας  στα μουσικα σχολεια Δράμας, Λαμίας, Καβάλας και Σερρών.   Εχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμιναρια με τους Πάρη Αναστασιάδη, Τάσο Αδαμόπουλο, Georg Hamann και Χρήστο Πολυζωίδη.  Είναι μέλος της Ν.Σ.Ο.Θ  υπό την διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά, της Ελληνικής Καμεράτας υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Κωνσταντινίδη καθώς επίσης και του κουαρτέτου εγχόρδων “Nuevo”. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας της Λάρισας, της  ορχήστρας της Καλαμαριάς και της ορχήστρας του Α.Π.Θ. Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε πολλές αίθουσες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οπως το Μέγαρο Μουσικής  Αθηνας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Konzerthaus του Βερολίνου.

 

 

 

 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣgiannos

Ο Κωνσταντίνος Γιαννός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε σπουδές βιολοντσέλου με το Φ. Καλοτεράκη, παρακολούθησε μαθήματα με τον Α. Χανδράκη και τελικά πήρε το δίπλωμά του με άριστα από την τάξη του Χ. Κόζαλη το 2017. Έχει συμμετάσχει σε νεανικές ορχήστρες και σχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και αυτή τη στιγμή είναι μέλος της ορχήστρα MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκτέλεσης και ερμηνείας με τους Γ. Χατζηνίκο, Δ. Πάτρα και Ν. Ευθυμιάδη. Έχει πτυχίο Φυγής από την τάξη του Γ. Γράμψα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει μεταπτυχιακό στη Γνωστική Μουσικολογία από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.