ΠΡΟΦΙΛ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

avramidis

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής το 1995 σε ηλικία 14 ετών ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 20 ετών παίρνοντας το δίπλωμα βιολιού με «Άριστα» από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Τάξη Μ. Μιχαηλίδη). Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατεύθυνση Σύνθεσης τάξη Μ. Λαπιδάκη) όπου αποφοίτησε το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βιολιού με τους Valery Oistrach, Irene Dragneva, Ελευθέριο Ζούλα, Σίμο Παπάνα, Αντώνη Σουσάμογλου, Δημήτρη Χανδράκη.

Είναι μέλος της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Ν.Σ.Ο.Θ) υπό την διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά, της Ελληνικής Καμεράτας υπό την διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντινίδη , όπως επίσης και του String Ensemble “Nuevo”.

Έχει συμμετέχει στη Συμφωνική Ορχήστρας της Λάρισας, στην Camerata Aristoteles, στην Ορχήστρας ProMusica όπως επίσης και στην ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα του Α.Π.Θ αλλά και με άλλες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου ως σολίστ ή Tutti σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ, Τελλόγλειο, Βαφοπούλειο Πνευματικό Ιδρυμα, Ράδιο Θεσσαλονίκη), όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις κινηματογραφικής μουσικής όπως και σε μικρού μήκους ταινία με το οργανικό και φωνητικό σύνολο Ricercar .

Το 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος που διοργανώθηκε από την Skull of Yorick Productions με εμφανίσεις στην Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά.

Είναι καθηγήτης βιολιού στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Αμπελόκηποι) και στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Αριστοτέλη.

Ως συνθέτης έχει παρουσιάσει έργα του στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Ίδρυμα, Τελλόγλειο, Τμήμα Μουσικών Σπουδων Α.Π.Θ και διατηρεί κανάλι στο Youtube με όνομα “Jim Avramidis” αναρτώντας τις δημιουργίες του στο στύλ της κινηματογραφικής μουσικής.


 ΑΝΝΑ ΓΡΥΠΑΡΗ

0-02-05-5e8aef72eb293a871367257d9c9a06ed3001ea3d411ba7a1fb949ef9a4dfc7aa_6169e38e3bf26945

H Άννα Γρυπάρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα βιολιού στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και έπειτα στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου και στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου από όπου αποφοίτησε το 2007. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου αποφοίτησε το 2012 με ειδίκευση στο Βιολί (τάξη Δ.Χανδρακη). Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Βιολί από το Conservatorio di Musica «Santa Cecilia» της Ρώμης, ενώ κατέχει πτυχίο βιολιού από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και δίπλωμα βιολιού από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Α. Σουσάμογλου). Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Conservatorio “Santa Cecilia” της Ρώμης, στην Ορχήστρα Εγχόρδων του Conservatorio Monteverdi της Cremona, στην Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΟΥΣΑ) και σε άλλες ορχήστρες και σύνολα μουσικής. Από το 2014 ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγήτρια βιολιού στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, ενώ το 2021 διορίστηκε ως μόνιμη καθηγήτρια βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

 


ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΡΕΦΤΙΤΣΗΣOrestis

Γεννηθηκε στην Θεσσαλονικη το 1980. Το 2004 πηρε το πτυχιο βιολας απο το Κ.Ω.Θ με την καθηγητρια Σειρά Χαρά. Το 2016 ολοκληρωσε τις σπουδες του και στο βιολι με τον βαθμο Άριστα στην ταξη του Καμπανταη Κωνσταντίνου στο δημοτικό ωδείο Νεάπολης- Συκεών. Ειναι πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας απο το Α.Π.Θ το ετος 2007. Απο το 2010 έως και σήμερα διατελεί καθηγητής στα Δημοτικά ωδεία Νεάπολης- Συκεών. Έχει δουλέψει επίσης ως καθηγητής βιόλας  στα μουσικα σχολεια Δράμας, Λαμίας, Καβάλας και Σερρών.   Εχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμιναρια με τους Πάρη Αναστασιάδη, Τάσο Αδαμόπουλο, Georg Hamann και Χρήστο Πολυζωίδη.  Είναι μέλος της Ν.Σ.Ο.Θ  υπό την διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά, της Ελληνικής Καμεράτας υπό την διεύθυνση του Γεωργίου Κωνσταντινίδη καθώς επίσης και του κουαρτέτου εγχόρδων “Nuevo”. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας της Λάρισας, της  ορχήστρας της Καλαμαριάς και της ορχήστρας του Α.Π.Θ. Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε πολλές αίθουσες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οπως το Μέγαρο Μουσικής  Αθηνας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Konzerthaus του Βερολίνου.

 


received_374451400113910ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΕΡΙΝΙΔΟΥ

Η Δέσποινα Αυγερινίδου, γεννημένη το 1995 στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης με καθηγήτρια την Ιλονα Ναγκη . Πέντε χρόνια αργότερα συνέχισε τις σπουδές της με τον Ρένο Μπαλτά και μετέπειτα συνέχισε με τον Χρήστο Κόζαλη. Είναι απόφοιτη με ειδίκευση Βιολοντσέλου της σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα  και βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσε τις διπλωματικές σπουδές με καθηγητή τον Χρήστο Κόζαλη  στο ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών με βαθμό Άριστα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολοντσέλου, μουσικής δωματίου  με τους Δημήτρη Πάτρα, Χρήστο Κόζαλη, Δημήτρη Χανδράκη καθώς και σεμινάρια  με την Χρύσα Κίτσιου.

Ήταν μέλος στην Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA όπου συνεπραξε με την Ορχήστρα Νέων Ευρώπης EUYO, με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης όπως και με τους Νέους Μουσικούς Ιδρύματος << Music for peace Istanbul>>.  Επίσης ήταν μέλος και στην ορχήστρα Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες, σολίστες, μαέστρους όπως Dariusz Mikulski, Yuri Azevedo,  Ζωή Ζενιώδη, Θοδωρή Παπαδημητρίου, Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργο- Εμμανουήλ  Λαζαρίδη κ.α.

Το 2017 κέρδισε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2020 εργάζεται σε Δημοτικά και Ιδιωτικά  ωδεία της Βόρειας Ελλάδας.